side-area-logo

Another Sucessful Installation

Ellesmere Shopping Centre – Public Art Scheme / Walkden near Manchester

Commissioned by Tesco Stores Plc – 2010  (50 M stainless steel public art feature)

This piece was installed in September 2010 and forms a major part of the facade of this new combined shopping centre and Tesco development. The site, which had once been a  cotton mill, gave rise to the design.  Rippled sheets of woven stainless wire contrast with the straight lines of the building. The rippled effect is evocative of water and textiles. The folds of the mesh are reminiscent of fabric, heightened by the needle-like form which intersects the mesh, creating an illusion of movement which directs the public to the main entrance.

 The final piece also acts as a ventilation screen for the car park in the undercroft of the building and had to conform to strict structural and H&S guidelines.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Pwt4CFPglVA